José Luis Munuera2018-08-06T22:57:46+00:00

CONFERENCIA

SÁBADO 11 – 18.15h

Kiosco Alfonso | Xardins de Méndez Núñez, 3

Bibliografía esencial:

2005 –  Navis 1, Houyo (Norma Editorial).

2006 –  Navis 2, Girodouss (Norma Editorial).

2008 –  Las aventuras de Spirou y Fantasio 1 (Planeta Cómic).

2009 –  Las aventuras de Spirou y Fantasio 3 (Planeta Cómic).

2009 –  El juego de la luna (Astiberri Ediciones).

2011 –  Fraternitty (Astiberri Ediciones).

2012 –  Walter el lobo (Dibbuks).

2012 –  Oficio: dibujante (Astiberri Ediciones).

2013  – Sortilegios 1(Norma Editorial).

2014  – Sir Pyle(Yermo Ediciones).

2014  – Sortilegios 2(Norma Editorial).

2014  – Los Campbell 1, Inferno(Dibbuks).

2015  – Sortilegios 3(Norma Editorial).

2015  – Los Campbell 2, El temible pirata Morgan(Dibbuks).

2016  – Sortilegios 4(Norma Editorial).

2016  – Los Campbell 3, ¡Raptado!(Dibbuks).

2017  – Los Campbell 4, El oro de San Brandamo (Dibbuks).

2018  – Zorglub 1, La hija de Z (Dibbuks).

2018  – Los Campbell 5, Las tres maldiciones(Dibbuks).

JOSÉ LUIS MUNUERA

José Luis Munuera (Lorca, 1972)

Formado na escola de Belas Artes de Granada cun interese particular cara ao cómic e a novela gráfica, comeza a publicar a mediados da década dos 90. Un golpe de sorte e a escasa resposta dos editores españois aos seus traballos, lévao a visitar o salón do cómic de Angoulême, en Francia, onde coincide cun novísimo Joann Sfar, e xuntos conseguen publicar na editorial Delcourt a serie “Les Potamoks”, da que realizarían tres tomos entre 1996 e 1997.

Tras os seus primeiros pasos como profesional no mercado francés, con guión de Joann Sfar, con quen tamén crearía, en catro tomos, “Merlin”en 1999, iniciaría unha longa asociación co prolífico guionista Jean-David Morvan, co que debuxou máis dunha ducia de álbums. Entre eles, atopamos tres tomos de “Sir Pyle S. Culape”, dous de “Merlin”, coa colaboración de Philippe Buchet, cinco de “Nävis”, serie irmá da exitosa Estelae, sobre todo, catro álbums para a serie “A aventuras de Spirou e Fantasio”, unha das sagas máis icónicas do cómic francobelga, que incluíu o tomo 50 da serie titulado “As orixes de Z”.

O seguinte paso adiante na súa carreira foi conseguir traballar en títulos máis persoais, como El juego de la Luna”, con guión de Enrique Bonet, polo que foi seleccionado no Salón do Cómic de Angoulême e que resultou gañador do premio ao Mellor Álbum Nacional de Expocómic 2009; ou Fraternity”con guión de Juan Díaz Canales, guionista da exitosa Blacksad.

En 2012, inicia a serie “Sortilegios” co coñecido guionista francés Jean Dufaux, ao tempo que compila e escribe unha serie de textos que, a medio camiño entre a biografía, o ensaio e o texto teórico, aparecerán nun libro baixo o nome de “Oficio: dibujante”.

Munuera, autor inquieto como poucos, comeza en 2014 un dos seus máis ambiciosos proxectos, “Los Campbell”, unha entretidísima serie de aventuras sobre unha peculiar familia de piratas, da que xa se publicaron cinco volumes.

O seu último gran proxecto é a volta ao universo Spirou para se encargar como autor completo da serie dedicada ao vilán por excelencia da serie nai, o mítico Zorglub, un dos personaxes máis carismáticos da historieta francesa.

José Luis Munuera gañou, entre outros, o Premio Jeunesse no Festivals de BD en Sierre, o Prix Bédélys, Premio Jeunesse, o Premio á mellor obra de autor español por votación popular no Saló de Barcelona, o Gran Prix de l’Imaginerie ou o premio ao mellor debuxante no Festival Internacional de Cine Fantástico da Costa del Sol.

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies