Miguel Ángel Giner2018-08-06T22:26:12+00:00

CONFERENCIA

MÉRCORES 8 – 19.30h

Kiosco Alfonso | Xardins de Méndez Núñez, 3

MIGUEL ÁNGEL GINER

Miguel Ángel Giner (Bennétuser, Valencia 1969)

Licenciado pola Facultade de Belas Artes de San Carlos de València (UPV) na especialidade de Debuxo, obtivo unha bolsa de colaboración na materia de Sistemas de Representación Espacial.

En 1993 creou xunto a Cristina Durán o seu propio estudio, LaGRUAestudio, onde traballa desde entón como guionista e ilustrador.

É autor, xunto a Cristina Durán, de varias novelas gráficas, como “Una posibilidad entre mil” (Sins entido, 2009) e “La máquina de Efrén” (Sins entido, 2012), compiladas no volume integral “Una posibilidad” (Astiberri, 2017); e “Cuando no sabes qué decir” (Salamandra Graphic, 2015). En febreiro de 2018 publica a súa obra máis recente, “El día 3”, realizada xunto á xornalista Laura Ballester.

Tamén publicou outros cómics,  como “Pillada por ti” (Ministerio de Sanidade, 2011), “El siglo de oro valenciano” (Biblioteca Valenciana, 2014) e “Vicente Blasco Ibáñez. Una vida apasionante” (Ajuntament de València, 2017). Escribiu o libro-cómic “Anna Dédalus detective. El misterio de la mansión quemada”,debuxado por Núria Tamarit e Xulia Vicente (Andana, 2015). Como debuxante, publicou “Astucia Laperla. Luna roja, corazón negro” (De Ponent, 2016), con guión de Stygryt. Participou no álbum colectivo “Viñetas de vida” para Intermon Oxfam (Astiberri, 2014) e realizou historias curtas para Usted está aquí, Arròs negre eCómic 21.

Recibiu varios premios e nomeamentos, entre eles o premio da Cartelera Turia, o Flash Back, a Insignia de Prata da Cultura do Ajuntament de Benetússer, o accésit en Francia no primeiro trofeo Les BDs qui font la différence e o Premio Ciutat de Palma de Còmic.

Comparte a súa paixón por narrar co alumnado do Mestrado en Deseño e Ilustración da Facultade de Belas Artes de València (UPV) e da Escola de Arte e Tecnoloxía, onde é profesor de guión. Tamén impartiu obradoiros en España e América Latina.

Desde 1997, forma parte da Associació Professional d’Ilustradores de València (APIV), da que foi presidente dende 2013 ata o ano 2017.

Bibliografía esencial:

2009 –  Una posibilidad entre mil  (Sins Entido).

2012 –  La máquina de Efrén (Sins Entido).

2014 –  Viñetas de vida (Astiberri Ediciones).

2015 –  Cuando no sabes qué decir (Ediciones Salamandra).

2017 –  Una posibilidad (Astiberri Ediciones).

2018 –  El día 3 (Astiberri Ediciones).

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.

ACEPTAR
Aviso de cookies