inicio Viñetas desde o Atlántico

ENRIQUE VEGAS

Enrique  Vicente Vegas (Segovia, 1967), estudou arte publicitaria na Escola de Artes e Oficios de Madrid.  Cun estilo realista inspirado en John  Buscema e Alfredo Alcalá, publicou ilustracións nos cómics de  Conan editados por Planeta  DeAgostini ata que entrou a traballar nun estudo de animación, onde puirá o que se converterá no seu estilo característico. Como parte entón do denominado Estudo  Dece, do que tamén formaban parte Carlos  J. Oliveirais, Daniel Suárez e Juan M. Vicente, publicou os dous números da serie  Arbillos (1999 e 2000), nos que  parodiaban as películas Aliens e  Predator.

Xa en solitario, e trasladándose a Santander, continuou realizando parodias de superheroes e éxitos cinematográficos como  Spider- Man,  Blade,  Hulk,  Matrix, X- Men ou  Hellboy para a editorial Dubide Cómics, que alternaba con  Kobe, unha serie máis persoal ambientada no Xapón feudal. Como proba da súa popularidade, obtivo o premio do público ao mellor autor revelación no Salón do Cómic de Barcelona de 2004.

Tras o peche de Dubide, pasa a Editorial Dolmen, onde as súas obras, principalmente centradas en realizar versións humorísticas de éxitos cinematográficos e televisivos, a máis diso algunha obra de corte máis persoal, agrúpanse baixo o epígrafe da Colección Enrique V. Vegas. Dita colección inclúe, ademais das historietas, bosquexos, páxinas extras, como o final do citado  Kobe, inédito ata entón, ou mesmo historias preparadas directamente para eles, como no caso de El cabezón de los Anillos.

Na actualidade, a colección alcanzou os 22 volumes dando conta dos fenómenos máis destacados da industria cinematográfica e televisiva dos últimos anos, como Harry Potter, Juego de Tronos (á que dedicou catro números da colección), A nova triloxía de La guerra das galaxias, Los  Vengadores ou o máis recente fenómeno do universo  Star  Wars,  The  Mandalorian.

Ademais das súas versións de éxitos cinematográficos, Enrique Vegas participou en obras colectivas como Bull  Damn City con Joan Fuster,  Pere Pérez,  Kenny Ruiz, Víctor Santos e o seu propio irmán  Juanmi Vegas, e  Sustentum. Historias que se sosteñen con Iñigo  Ansola, David  Baldeón, Álvaro Iglesias, Pedro Soto, Laura e Ricardo  Súa, editado por Consellería de Medio Ambiente de Cantabria.

Bibliografía esencial

1999 – Arbillos (Dude Comics)

2002 – Espiderman (Dude Comics)

2002 – Kobe (Dude Comics)

2009 – Los Cabezones de las Galaxias (Dolmen Editorial)

2012 – El cabezón de los Anillos (Dolmen Editorial)

2015 – Dulces sueños (Dolmen Editorial)

2016 – El cabezón oscuro vuelve (Dolmen Editorial)

2017 – Juego de cabezones (Dolmen Editorial)

2019 – Jarrypoter el mago cabezón (Dolmen Editorial)

2019 – Cabezones reunidos: El cabezón del infinito  (Dolmen Editorial)

2020 – El Cabezoniano  (Dolmen Editorial)