EXPOSICIÓNS 

EXPOSICIÓNS VIÑETAS 2021

KIOSCO ALFONSO

Exposicións de:

Núria Tamarit

 Tyto Alba

 Teresa Valero

 Javier Olivares

AXENDA de CHARLAS
SINATURAS

43.3681084,-8.403124,17

Dirección
Xardins de Méndez Núñez, 3 – 15003 A Coruña

Horario exposicións
12:00 a 14:00 / 18:00 a 22:00

As exposicións estarán abertas ao público ata o día 5 de setembro. ENTRADA DE BALDE.

SALA MUNICIPAL DE EXPOSICIONES PALEXCO

Exposicións de:

 Pepe Larraz

 Jaime Martín

Patricia Martín

 Raúl Allén

 Fernando Llor

 Miguel Porto

 43.3679119,-8.4012526,17

Dirección
Muelle de Transatlánticos, s/n – 15003 A Coruña

Horarios exposicións
12:00 a 14:00 / 18:00 a 22:00

As exposicións estarán abertas ao público ata o día 5 de setembro. ENTRADA DE BALDE.

SALA DE EXPOSICIONES PALACIO MUNICIPAL

Exposición de:

Das Pastoras, “Hércules

Das Pastoras (Sta. Uxía de Ribeira, 1956)

A obra de Julio Martínez Pérez, nome real deste consagrado debuxante galego, que actualmente traballa para o mercado internacional, volverá estar nas paredes do Kiosco Alfonso nesta ocasión coa súa última obra Hércules 1417, encomiada pola crítica e os afeccionados e que chegou ás librarías este ano de transición pandémica. Cualificado xa como obra mestra, o libro conta as fazañas do heroe en distintas etapas da traxectoria escrita por Enrique de Villena en 1417, nunha versión modernizada polo escritor Pedro Víllora.

Das Pastoras iniciou a súa traxectoria no fanzine Zero, xunto a outros reputados autores da súa xeración como José María Beroy, Pascual Ferry, Antoni Garcés, Miguelanxo Prado ou Mike Raspiñeira. Publicou en case todas as revistas do sector como Comix Internacional, Zona 84, El Víbora, Madriz, Cimoc, Más Madera ou Europa Viva. Tamén publicou en El Jueves historias curtas e a serie Kafre (1992) co guionista Enrique Sánchez Abulí e realizou diversas ilustracións (1994) para a portada do suplemento infantil Mini Mundo, do diario El Mundo. No ano 2002 introduciuse no mercado francobelga, debuxando dúas sagas de fantasía: As Heresiarcas, escrita por Carlos Portela, e Catsaka, con guións de Alejandro Jodorowsky.

En 2009 empezou a colaborar para o mercado do comicbook norteamericano debuxando, entre outros, os dous títulos protagonizados por Lobezno, Wolverine: Switchback e Wolverine: Revolver, así como Thor: God of Thunder. Tamén traballou para a editorial norteamericana Valiant Entertainment en coleccións como X-Ou Manowar: Dead Hand, Book of Death: Fall of Ninjak e Bloodshot Reborn e realizou algunha portadas para Phantagraphic Books, na súa publicación All Estafe Cómics: Blind Justice.

Bibliografía esencial:

2002 – Kafre. El Jueves Luxury Gold Collection (Ediciones El Jueves)

2004 – Los heresiarcas. 2 volúmenes (Norma Comics)

2008 – Castaka: La casta de los metabarones. 2 volúmenes (Norma Editorial)

2010 – Lobezno por Das Pastoras  (El Patito Editorial)

2019 – Thor de Jason Aaron. Marvel Now! Deluxe, Volumen 2 (Panini Comics)

2019 – La aventura de la Primera Vuelta al Mundo (Junta de Andalucía)

2020 – Hércules 1417  (Nuevo Nueve)

43.3703452,-8.3953732,17

Dirección
Praza de María Pita, 1 bajo 15001 A Coruña

Horarios exposicións
12:00 a 14:00 / 18:00 a 22:00

As exposicións estarán abertas ao público ata o día 5 de setembro. ENTRADA DE BALDE.

SALA MUNICIPAL DE EXPOSICIONES SALVADOR DE MADARIAGA

Exposicións de:

Premios Castelao 2020. Deputación da Coruña.

Begoña García-Alén González, “Adeus amigos”

Nace en Pontevedra en 1989. No ano 2011 gradúase en Belas Artes pola Universidade de Vigo, momento no que comeza a autopublicar os seus propios traballos, así como a colaborar en proxectos de autoedición colectivos. Posteriormente reside en Londres, onde continúa a súa formación na Universidade de Kingston.

No 2014 volve a Vigo, onde reside actualmente, e comeza a dedicarse ao mundo do cómic. Ese mesmo ano publica o seu primeiro cómic, Perlas del Inferno, coa editorial Fosfatina.

Colaborou en exposicións, charlas e talleres como A Arte non Cómic (Afundación, Vigo, 2018), Fanzine e cómic experimental (Facultade de Belas Artes de Pontevedra, 2019), e Paisaxe experimental ( Design Fest. IED Istituto Europeo dei Design, Madrid, 2017).

Bibliografía esencial:

Perlas del Inferno, Fosfatina, 2014
Lujo Infnito, Noche Líquida, 2014
La Cueva, Fosfatina, 2015
S/T (tres historias), Noche Líquida, 2015
El Espectador, Tik Tok Cómics, 2015-2018
Nuevas Estructuras, Apa-Apa Cómics, 2017
Unha Gran Dama Impasible, Noche Líquida, 2018
Nueva Mistica de Vigo, Noche Líquida, 2018
Una puerta muy pequena en una habitacion azul, Noche Líquida, 2018
Un sombrero, una ventana, una silla, un circulo, 2019
El sueno del escultor, 2021

Andrés Magán Zamorano, “As aventuras de Passer P. Malta

Estuda Belas Artes na Facultade de Pontevedra (Universidade de Vigo), onde posteriormente realiza un Master en Arte Contemporánea: Investigación e Creacion.

En 2012 se muda a Londres para estudar Ilustración en Kingston University e ao ano seguinte volve de novo a Vigo, onde reside actualmente.

O seu traballo esta centrado principalmente no cómic, o deseno e a ilustración, ainda que tamen traballa ocasionalmente como profesor e músico. É co-fundador da editorial Noche Liquida con Begoña Garcia-Alén.

Bibliografía esencial:

Griza Zono, Fosfatina, 2014
Optimizacion del Proceso, Ediciones Valientes, 2015
Cuento del Nino Bueno/Cuento del Nino Malo, Linterna Magica, 2015
Los dos Amigos, Fosfatina, 2016
Fragmentos Seleccionados, Apa-Apa, 2017
A Friend, Kus! Comics, 2017
Is your Journey Really Necessary?, Colorama, 2018

43.367692,-8.4053291,19

Dirección
Rúa Durán Lóriga, 10 bajo – 15003 A Coruña

Horarios exposicións
12:00 a 14:00 / 18:00 a 22:00

As exposicións estarán abertas ao público ata o día 5 de setembro. ENTRADA DE BALDE.

TORRE DE HÉRCULES

Exposición de:

Carteis de todas as edicións de Viñetas desde o Atlántico

43.385961,-8.4086893,17

Dirección
Avda. Navarra,  s/n – 15002 A Coruña

Horarios
10:00 a 20:30

Prezos: Adulto 3€ / Reducida 1,50€ (menores de 16 anos, titulares carné xove e maiores de 65 anos, desempregados e membros de familias numerosas.

As exposicións estarán abertas ao público ata o día 5 de setembro. A visita á exposición está vinculada á visita á Torre cuxas visitas están moi restrinxida (10 persoas/hora).